Kockaházasok

Októberi utolsó szigetelés

Helló Világ! Ez a hét is eltelt, és ismét tartalmasra sikeredett. Már éppen kezdtem megszokni a konyhám látványát, erre a fiúk “elővigyázatosságból” tehát, hogy ne legyen minden még porosabb, fóliával lezárták. Így ha belépünk az előszobából és elnézünk jobbra, ez a látvány fogad. Most érzem csak igazán, hogy mennyire hiányozna a hozzáépítés.

14877808_1477926625557114_1143319633_n

Konyhával kapcsolatban még van pár hír, először is az asztalosunk a napokban meghozza a hiányzó fogantyút a mosogatógépre, valamint ugyanide az alsó takaróelemet is. És végre megérkezett a megfelelő beépített mosogatószer adagoló is, ez a mosogatótálca sarkába került. Mintha pont tudtuk volna, hogy el fog férni. Egy fogantyúval még mindig kevesebb van, mivel ezt Férj szálban vette, és asztalos mesterünk utána vágta méretre. És nem maradt, csak egy pár centis darabunk, így itt lesz még egy körünk.

Após gondolatunkat kitalálva, teljes egészében befejezte az előszoba glettelését, itt is csak a csiszolás és a festés maradt hátra, na meg a padló lerakása.

Kazánház-projektet vitték a fiúk a hétvégén, a tetőn a cserepeket megigazították, fóliával belülről vízzárták, majd a jól bevált sorrend, az üveggyapot, hőtükörfólia, valamint a gipszkarton álmennyezet következett. Tehát ugyanaz maradt itt is hátra, mint az előszobában, gletteléstől indulva. 

14877817_10206792251957220_922958055_n

Férj és én, mint a segédje kifugáztuk a fürdőszoba csempéket, ez is pipa. Már csak le kell takarítanom, és mehet is be a kád. Persze majdnem elfelejtettem, a padlót is fugázni kell előtte. A zuhanykabint meg összeszerelni, a mozaikot lerakni, az egyik oldalon a mini-falat megépíteni, csak szépen sorban…

Aztán a hét végére megérkezett a rendelésünk is, Férj egy ki-be kapcsolható, állítható fokozatú fűtőpatron mellett döntött a törölközőszárítós radiátorunkba. Mert ezt a villanyszerelőnk direktbe fogja kötni, mivel ilyen magasságban vizes helyre nem lehet konnektort tenni, és mi van ha mi nem csak akkor szeretnénk ott meleget, amikor amúgy is fűtünk az egész házban, hanem egy hűvösebb estén. Így azt mondom, érdemes erre is költeni.

A másik dolog, amit már időszerű volt megrendelnünk, az a termosztát. Na ebből azt gondolná az ember, ha már ilyen méreg drága kazánt vett, majd talál hozzá sok-sok kompatibilis darabot. De tévedtünk, szám szerint 3 darab van hozzá, ebből a saját márkás, Ariston vezetékes mellett döntöttünk (fájt a szívem kiadni egy vezeték nélküliért 20 ezerrel többet, Férj amúgy is el tudja majd takarni a kis kábelt…) Már csak azt kell kitalálnunk, melyik falon legyen.

14915058_1477925882223855_80129559_n

A pénteki napunk legnagyobb attrakciója, a Kémény Zrt. munkatársának érkezése volt. Szerencsére mindent rendben talált, és igen, jól döntöttünk az Após által épített tetőkibúvóval és létrával, ami egy forintunkba sem került, annyi maradék anyagot fel tudtunk használni 🙂 A kazán értékeire a szaki pedig a “tökéletes” jelzőt használta. Tehát átvette, következő lépésként az EON fogja engedélyezni a használatba vételt. Víz-gáz-fűtés szerelő mesterünk is jelen volt a folyamatnál, és én kedvesen mondogattam neki, hogy nagyon-nagyon szeretném már fent látni a radiátorokat, mivel az 5-10 fok este nem túl baráti. Megígérte, hogy a jövőhét rövidsége miatt, az azt következőre -ha már kijöttek az EON-osok – betervezi a munkákat, amely lista kicsit sem rövid, nem sorrendben: radiátorok felhelyezése, rendszer tesztelése, feltöltés, a két kazán összekötése, a konyhai átfolyós vízmelegítő bekötése, a mosogató és a mosogatógép rácsatlakoztatása a vízre, a wc-t is beleértve. Csöveinkben nincs semmi, tehát az aligha fagyhat el.

Férj továbbra is csiszol esténként, megy sorban a szobákon, hétfő estére készen lett a háló!

Az idő tényleg kegyes hozzánk, remélem sok-sok napsütéses órával megyünk bele a novemberbe. Talán ez lesz az a hónap, talán…

14884462_937676509669543_8641251962692667268_o

Diófánk pedig még most is gyönyörű!

Ha szeretnétek további képeket látni egy-egy bejegyzésünk között, kövessetek minket Facebookon -Kockaházasok Blog-  és Instagramon -Kockahazasok1- néven.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!