Kockaházasok

Kerti tervek, tavasz

Helló Világ! A hétvégénk egy kis gallyazással telt, a kisajtó előtti területet kezdtük megnyirbálni, és sokat haladtunk. Olyan mennyiségű elburjánzott borostyán és cserje van, hogy 4 nagy kupacunk lett. A tujasorunk is elég koros lehet már, ha lesz egyszer új kerítésünk, akkor majd kivágjuk, addig legalább takarja a tetőt. Mert alul bizony nincsenek ágai, se levelei… A tavalyi helyzethez képest most így nézünk ki bent:

Ha fel tudjuk számolni a sok-sok felesleges cserjét, kicsit rendezettebb összképet kaphatunk majd és talán akkor nem éreznek késztetést az emberek, hogy az avarba dobálják a feles üvegeiket és minden más szemetet. Nem viccelek, egy 60 literes zsáknyi szemétszedéssel indítottunk. Most itt tartunk, előtte képünk sajnos elmaradt… A kupacok helyére jönnek majd a díszfák, egy Anyóséktól kapott ecetfa biztosan.

Férj elkezdte a diófa mellől felásni a fügéket, ezek ajándékba mennek majd pár emberhez a családban. Aztán eltört a Mamától kapott ásónk feje, valószínűleg túlkoros volt. 2 helyi bolt bejárása után Férj már a reményt feladva egy harmadikban végül talált is megfelelőt, kicserélte a fejet és folytatta az ásást. De ha már a gazdaboltban járt, hazajött vele egy vasvilla is, amire szükségünk volt, szerinte.

A Ház alsó, zöld – néhol barna – részének átfestése tavaly a rossz idő miatt elmaradt, amint kicsit melegebb lesz, ezt pótoljuk és akkor már tényleg fehér-szürke ház leszünk 🙂 Aztán jöhet a terasz építés, amit már úgy várunk! Persze itt sem lesznek félkörívek, maradunk a szögletesnél. Próbálkozom már megtervezni, hamarosan meg is mutatom majd 🙂

Elkezdtünk ötletelni a kertre is. Első lépésben Após a hétvégén jött, és a kistraktorral szépen felszántotta a területet.

Aztán hamarosan elkezdhetjük beszerezni a magokat, palántákat. Tervben van idén egy fagyasztóláda/álló fagyasztószekrény beszerzése, és akkor jobban ki tudnánk használni a helyet a termesztésre és nem kellene aggódnunk a tároláson sem.

Ami bevált tavaly:

 • öntözni a kútból az új szivattyúval
 • sok-sok paradicsomot termeszteni
 • a kert részeit négyzet alakú parcellákra osztani, magas ágyásokkal
 • kukorica sort tenni takarásnak
 • szederágakat a kerítésre futtatni
 • a nádat meghagyni
 • hátsó cseresznye fát, birsalmát és a mandulát meghagyni
 • a kertet kerítéssel leválasztani.

Utóbbi a nagy esőzések miatt sajnos kidőlt, de érdekes módon a kutyák így sem töltenek ott sok időt. Régi fa anyagokkal dolgoztunk, idén a most kivágott fák törzseit használjuk majd oszlopoknak.

Ami kevésbé sikerült:

 • a kis szemű szamóca katasztrófa – mind ízben, mind szedni – új telepítés lesz idén
 • paprikáink túl kicsik lettek, bár ehetőek
 • uborka, tökfélék nem élték túl a kiképzést
 • mandula és körte fánk beteg volt, a fiúk már ki is vágták a körtét, a mandula kap még egy esélyt.

Idén a málna-sorunk szépen összeszedte magát, reméljük már teremni is fog. A Kicsifára emlékeztek még? Reméljünk növekedni fog tovább 🙂 Tervben van még pár új gyümölcsfa telepítése is.

Tanulság számomra: gumikesztyűben is simán tiszta kosz lesz a kezed és ha olyan helyen dolgozol, ahol a kezed látszik, nos… Nem szerettem meg a gazolást, és a kert is nagynak bizonyult, úgyhogy idén más taktikát választunk. 

Aztán újabb kincsekkel tértem haza, ebben a hónapban már tényleg az utolsó kör… Ismét KIK, ismét 140 Ft volt minden! Kivéve a pamut labdás égősort, amit már nagyon régen szerettem volna. Hazajött velem 2 csillagos gyertya egy igazán szép sokszög tartóban, egy szürke dekorkavics, egy szürke csillámos tányéralátét és egy kozmetikai műanyag doboz. Ezt mind 700 forintért szerintem nem is rossz! Ha KonMari szerint “szeretem tárgyakkal” kell magam körülvennem, azt hiszem az sikerült 🙂

A gömblámpa a hálóba került az állólámpára, reggeli ébredezéshez kiváló 🙂

A dekorkavics egy vázába tettem, ahol jól összeöntöttem a korábban vásárolt türkizzel, ilyen volt, ilyen lett:

Kutattam a szerszámosban is, most hogy “rend” van, és erre a gyertyatartóra bukkantam. Nem lehet túl régi, a színén még gondolkodom.

Férj közben elszórta az árnyéktűrő fűmagot a diófa környékére, cserébe ilyen finom reggelit kapott, persze többet, ez az én adagom.

 

Jövő kedden pedig újabb Házas poszttal jelentkezem! Addig is ha szeretnétek további képeket látni egy-egy bejegyzésünk között, lájkoljatok és kövessetek minket Facebookon – Kockaházasok Blog –  és Instagramon – Kockahazasok1 – néven. Tartsatok velünk jövő héten is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!