Kockaházasok

Bútorforgás

Helló Világ!

Változatos heteken vagyunk túl, szerencsére. Kicsit leeresztettünk az elmúlt időszakban – idő hiányában – de minden héten próbáltam a Házra koncentrálni, valamit szépíteni rajta.

A kapun túl megmetszettük a fákat és bokrokat, a feleslegeseket el is távolítottuk, így kicsit rendezettebb lett az összkép itt is. Anyóséktól kapott ecetfáink megeredtek, Mamától pedig kaptunk pár örökzöld bokrot, amiket gyorsan az új helyükre telepítettünk.

Még a telken belül is van pár kósza, funkció nélküli fa és bokor, az ítéletet már kimondtuk rájuk, csak az időnkkel van a gond. De a bukszust kivágtuk már, így tisztán látszik a galambház, ami bár nem illik hozzánk, mégis egy kicsit tetszik is 🙂

Tavaszi nagytakarítás címén lemostam a párkányokat és az ablakokat, várjuk a teraszt 🙂 Jelenleg itt tartunk.

Terasz fronton eddig a szakadó esős hétvégék miatt csúsztunk, most pedig a rendelt zsalukövek nem érkeztek meg, ilyen a mi formánk. Plusz bekavar Férj hétvégi iskolája, valamint Após új építkezős projektje is (Sógornőméknél) így a logisztika kissé bonyolódik 🙂 De ha építésre kerül a sor,ott leszek minden mozzanatnál 🙂 Már elkezdtem kültéri burkolatokat válogatni, ez ismét egy izgalmas rész nekem, olyan “építős”.

Lassan mondogatom a Férjnek, hogy a kazánház még járólapozásra vár, de ez a terasz utáni szakaszban lesz, valamikor a nyár folyamán, remélem 🙂

A Házban is változások zajlottak az elmúlt hetekben, az ideiglenes állapotokat kezdtük el felszámolni. A fürdőszobából kikerült az oda nem illő szekrény, rájöttem, hogy KonMarizás után nincs is szükségem rá. A középső kis szobába viszont annál inkább 🙂 Így már mind a három elem együtt van, nekem nem tűnik túl fürdőszobainak az összkép, tárolni pedig megfelelő. A vasaló és a ruhaszárító nem panaszkodott még.

Iroda fronton is alakultunk, nagyon-nagyon jó áron sikerült szert tennem egy – ráadásul Ikeás – irodai asztalra, Kallax elemekre, polocokra és meg tv szekrényre is. Kis karcok vannak raja, de Férj gimis asztalánál mindenképpen jobb. Ja, és egy bőrfotel is járt hozzá ajándékba, így egy telejesen férfias, fekete-barna szobát hoztunk össze, amihez még a függöny is passzol 🙂 Az egyik polcból pad lett, a másik maradt tárolóbútornak, szintén fekete-barna.

Hogy a régi asztal megmarad-e nekem alkotóhelynek, az még kérdéses.

Éppen ezért “vetésforgóban” kicseréltük a bútorokat. A tv szekrényünk, ami amúgy sem illett a nappaliba és fóliázásra várt, így megmenekült és átköltözött a hálószobába, ahol már szintén együtt van az egész kollekció a dió szériából.

Az új tv szekrény is jól mutat, egy fekete futóval eltakarva a karcokat, mintha oda terveztük volna… Ha egyszer megalkotjuk a beton hatású falat mögé, húúú… Úgyis akartam valami feketét…

Pár polcot szeretnék még felfuratni Férjjel, és festési mániámnak is szeretnék hódolni, de annyira kevés nekem a 24 óra…

KIK mániámnak hódolva szereztem egy nyuszis gyertyát és egy nyuszis fa korongot, 150 Ft-ért kihagyhatatlan volt…

Családomtól névnapi meglepetésként beton kaspót kaptam, valamint 3 szürke-fehér fonott tárolókosarakat, kettőnek már lett is helye 🙂

 

A kertünkben minden növekedésnek indult, az eper és a málna is gyönyörű! És a Ház is más arcát mutatja innen.

Lassan újra felpörgünk, egy éve még csak a csöveink voltak meg, és az első betonozást vártuk. Látjátok? Ahogy szépül a Ház, úgy szépül vele együtt az egész egy egységgé, igazi nagybetűs Otthonná.

Ha szeretnétek további képeket látni egy-egy bejegyzésünk között, lájkoljatok és kövessetek minket Facebookon – Kockaházasok Blog –  és Instagramon – Kockahazasok1 – néven. Tartsatok velünk akkor is!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!