Kockaházasok

A levendula és a szürke fal esete

Helló Világ! Az utóbbi posztom óta csak apró változások történtek nálunk, ám de annál jelentősebbek.  Nem akartalak benneteket untatni a dolgos hétköznapokkal úgy, hogy nem tudok legalább kicsi eredményeket is felmutatni. Ezért összevártam egy egész hónapot… A terasz még mindig “köt”, akarom mondani idő hiányában a lapozása még várat magára… Esténként azért – lapozás ide vagy oda – gyakran kiülünk nézni a csillagokat, immár szilárd talajjal a lábunk alatt. Ez pedig éppen egy reggeli kép a teraszról és a Házról.

Férj egyik nap meglepett, és feltette a küszöbtakarókat, ami most még nekem fura, de majd megszokom. Ez legalább már matt szürke. Nem úgy, mint a félig befejezett ajtókereteink. Na de ami késik…

Strandunk továbbra is üzemel, arról csak jót tudok mondani. Viszont a kert egy katasztrófa – mármint gaz téren – de a paradicsom termés ismét jónak ígérkezik. Utóbbiakat éppen a kezem ügyében lévő vastag ágakkal kikaróztam, ami így nem a legszebb, de majd jövőre… Ha a tervem sikerül kevesebb gondom lesz majd a gazzal. Most meg amint látjátok, még van 😀

Már nem is tudom, hogy mióta mondogatom, hogy le kellene festeni a nagy részben zöld, az új részen meg barna lábazatot. Mivel már tavaly ősz óta a garázsban pihen a lábazatfesték, így Férjjel egy vasárnap este neki is ugrottunk, és a Ház három oldalával végeztünk is. És ha már henger volt a kezemben, kezelésbe vettem a villanyóra szekrényt is, kicsit elfogadhatóbb így. 

A negyedik oldal az ablak alatti terület, amivel nagyon nem voltam kibékülve. Az egy dolog, hogy Sparcobeagle a szélét kiszemelte magának és kuckót ásott benne, de akárhogy is gazoltam, nem volt a kedvenc részem. Itt jött az ötlet. A lábazat festése miatt úgyis ki kellett szednünk a föld egy részét, hát akkor már kiszedtük az egészet. A lábazat tövében kavics volt, ezt átimportáltuk a terasz tövébe ideiglenesen. A területet kigazoltuk, felásta és kilapátolta Férj és leterítettünk a teljes területre geotextil fóliát, aminek igen kedvező volt az ára a helyi Tüzépen. Így teljes az örömöm, amit még fokozott a 9 tő újonnan telepített levendula bokrom is. Végre egységes a Ház alja is, így ez is “szeretem-terület” lett. Én már ezzel az állapottal is bőven elégedett voltam, aztán akciósan hozzájutottam egy nagy adag vörös háncshoz, így kicsit “urizáltuk” a területet, íme:

A sértődött jószágom pedig új területet keresett magának, természetesen a kapu mellett, hogy azért mindent szemmel tudjon tartani 😀

Megejtettem szokásos nyári Ikea-túrámat is, de most szigorú voltam magamhoz, nem jött velem haza egyetlen új bútor sem. Textíliák viszont annál inkább. Így lett új ágyneműnk, szürke fürdőlepedőnk, a leárazott részen pedig kincsekre bukkantam. Végre nem a három párna csücsül az előszoba padján, hanem egy csinos barna párnahuzat – feltehetőleg egy kanapé alkatrésze volt – amit 1500 Ft-ért osztogattak.

 

Ugyanilyen módon tovább hódoltam KonMaris szenvedélyemnek, találtam 8 fekete tárolódobozt, amikbe tökéletesen passzoltak a pólóim. Két Anyósnyelvre is szert tettem, ne legyen növények nélkül a nappalinak ez a része sem.

Tovább gyarapítottam a sima fehér étkészletet is, immáron teljes a szett: levesestányér, nagytányér, kompótos és sütis tányért is találtam, éppen leárazva.

Akik követnek Facebookon, láttak még tőlem levendula szüretet, jelentem lemorzsolva várják a zsákokat 🙂

Megmutattam az új szőnyeget a konyhában is és egy szintén leárazott szerzeményem került a dohányzóasztalra is. Kissé elragadott a geometria világa 🙂

Még sok tervünk van a nyárra, így folytatjuk tovább, mert a Ház továbbra is megérdemli…

Ha szeretnétek további képeket látni egy-egy bejegyzésünk között, lájkoljatok és kövessetek minket Facebookon – Kockaházasok Blog –  és Instagramon – Kockahazasok1 – néven. Tartsatok velünk akkor is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!